Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FK för okritisk mot SD:s politik

Annons

Jag undrar hur ni tänker på tidningarna. Sedan det blev klart att Sverigedemokraterna och Mogens Glistrup skulle komma till Ludvika, har alla dalatidningarna varit synnerligen okritiska mot dessa.

Nyhetssidorna har fyllts med vanliga artiklar, som berättar om att de ska ha möte. Den enda fara man kan läsa om är eventuella våldsamma motdemonstranter, inga frågor om SD:s politik och överhuvudtaget har rapporteringen varit oroväckande okritisk kring mötet.

Inte heller tidningarnas ledarsidor har tagit sitt ansvar att bemöta detta Sveriges största fascistoida parti och kritiserat dem ur ett politiskt perspektiv.

Detta trots att alla tidningar, både DD och de borgerliga, verkligen borde se faran i att de nu lägger in en offensiv mot Dalarna och tar hit den danske missnöjespolitikern för att berätta om hur de har lyckats så bra i Danmark.

Tidningarna har ett stort ansvar i att se till att vi inte också drabbas av den epidemi av främlingsfientlighet som har spridit sig likt pesten genom Europa. Igår Frankrike, Österrike och Danmark, och om ingen reagerar, kanske Sverige i morgon.

Låt oss inte göra samma misstag här, protestera mot deras politik och våga ta striden var helst de håller möte. Låt inte någon dalakommun drabbas av Sverigedemokratiska mandat!

BJÖRN ÖBERG

Mer läsning

Annons