Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FK bedriver hetsjakt på maxtaxan

Annons

Vad sysslar ni på Falu Kuriren egentligen med? Varför rapporterar ni enkelspårigt i flera sidor under flera dagar om hur negativt det är med maxtaxan på dagis?

Jag tycker ni har något som kallas hetsjakt på allt vad maxtaxa heter. I en intervju med Sture Östberg, skoldistrikt Runn beklagar han sig över situationen där det nu finns 20-22 barn per avdelning. Han säger att det inte går att ta in fler barn för då måste de öppna en ny avdelning. Jaha säger jag då, det är väl bara att göra detta då. Regeringen har ju nu beslutat att maxtaxan ska införas med alla regler som följer.

Jag kan jämföra detta med den nya sopsorteringen som Falu kommun håller på att införa där vi medborgare ska sortera och handha upp till 8-10 kärl under diskbänken samt att vi ska köra i väg en stor del av soporna själva. Detta har vi medborgare bara att rätta oss efter då Falu kommun beslutat detta. Gör vi inte detta kommer sopkontrollanten och kontrollerar samt ger oss pengavite. Jag förstår då inte varför Falu kommun gnäller över att regeringen beslutar om maxtaxa, det ska väl bara vara att rätta sig efter detta då de kräver att vi medborgare rättar oss efter deras regler.

Jag ifrågasätter Falu Kurirens syfte med att hetsa mot maxtaxan hela tiden, varför inte visa den andra sidan där ni exempelvis tar upp de ekonomiska fördelarna för många familjer? Jag har betalt skatt under många år och har nu fått dagisavgiften sänkt detta år. Vår familj tjänar då cirka 1 000 kronor på detta per månad. Jag tycker att Falu Kuriren även ska kontrollera samt se till att Falu kommun ger alla dagisbarn den skötsel och service de enligt lagen har rätt till. Jag tycker att reportern Ragna Fahlander borde vara lite mer objektiv i sina reportage.

RAGGE H

Mer läsning

Annons