Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärrvärmepannan på plats

Annons

Några planer på att börja elda biogas från en biogasanläggning vid Spendrups har VB Värme inte för dagen.

- För några år sedan var vi med i diskussionen men nu har vi ingen diskussion med tekniska kontoret och Spendrups.

Kommunen och Spendrups överväger en biogasanläggning som ett sätt att minska störningarna i det krånglande reningsverket i Gonäs men den förutsätter att det finns en användare av gasen.

Fjärrvärmen på Skakelbacken ska vara i drift i oktober och ge värme motsvarande uppvärmningen av 440 villor till industrierna i området.

VB-värmes utbyggnad av fjärrvärmen på Notgården går enligt tidsplanen vilket innebär att 174 lägenheter på Notgården ansluts i oktober.

VB Värmes vd Per Harrby säger att han för dagen har svårt att bedöma om det blir förändringar av fjärrvärmetaxan till kommande år.

- Vi har inte börjat med budgetarbetet ännu. Det vi vet kommer att hända nästa år är att handeln med utsläppsrätter kommer. Det ger oss ökade kostnader.

- Vi tvingas köpa utsläppsrätter eller bygga om vår torveldade fjärrvärmepanna i Fagersta. I Fagersta eldar vi torv som vi tycker är bra liksom flis. Men torven blir jämställd olja och då måste vi troligtvis köpa utsläppsrätter i Fagersta. Problemet med att gå över till flis är att det är det är många som vill ha biobränsle och det påverkar priset, säger Harrby.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons