Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärrvärme i Nyhammar

Annons

Under sommaren grävdes det för fjärrvärmerör till ett antal flerbostadshus i Nyhammar.

- I skiftet september-oktober började vi leverera värme till fyra hus som ägs av Ludvikahem och till tre hus som ägs av bostadsrättsföreningen Abeckshyttan.

Det berättar Stig Larsson. 69-åringen som förr i tiden drev Nyhammars Bruk äger numera fastighetsbolaget Nyhammars Verkstads Invest AB och energibolaget Nyhammars Energi AB.

- Ända sedan sågens tid har det eldats med flis i pannan på industriområdet och pannan har värmt upp lokalerna på området.

- Det nya är att fjärrvärme går ut till ett antal flerbostadshus. Vi har fått förfrågningar från fler fastighetsägare som vill ansluta sig men ännu inte bestämt oss för hur vi ska göra, uppger Larsson.

I snart 30 år har Björbobon varit med på större eller mindre hörn i näringslivet i Nyhammar. Han är fortfarande engagerad i "bruket" i egenskap av styrelseordförande i Nyhammars Bruk.

- Så mycket folk som det i dag jobbar på bruksområdet har det inte gjort på mången god dag. Vid Nyhammars Bruk har vi 25-30 anställda i Nyhammar och ungefär lika många i Lysekil.

På bruksområdet finns också Nyhammars Verkstads AB och Logweld, konstaterar en belåten Stig Larsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons