Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde dagen med kaos i Brasilien

Annons

För fjärde dagen i rad blev mängder av flyg inställda eller försenade i Brasilien på tisdagen.

Olyckan i förra veckan som tog ungefär 200 människors liv i São Paulo har tillsammans med helgens allvarliga strömavbrott på norra Brasiliens viktigaste kontrolltorn skapat kalabalik.

På tisdagseftermiddagen lokal tid hade hälften av dagens alla flyg ställts in eller blivit försenade. Samma sak gällde i helgen och i måndags.

I staden Fortaleza stormade strandade passagerare landningsbanan och ockuperade ett flygplan till dess att de greps av polis, rapporterade lokal radio enligt Reuters.

De största problemen var annars koncentrerade till São Paulo där regn och dimma samt ett litet jordskred intill olycksflygplatsen skapat oro på nytt. Flera bolag vägrar att landa på Congonhas som normalt är den mest trafikerade i hela Latinamerika.

Efter tio månader fyllda av protester från passagerare och flygledare till följd av en kollision mellan två plan över Amazonas som kostade 154 människoliv har läget blivit ytterligare mycket sämre för brasilianskt flyg de senaste dagarna. Förra veckans katastrof, den värsta i Brasiliens flyghistoria, tillsammans med strömavbrottet i helgen har skapat total oreda. Nu väntar alla på åtgärder från regeringen som valt att hålla låg profil efter olyckan.

TT

Mer läsning

Annons