Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällbergsvind kämpar vidare

Annons

-Fortsätt arbetet med att hitta en plats för uppförande av ett andelsägt verk. Det var uppdraget till styrelsen när Fjällbergsvind ekonomisk förening kallade till årsstämma på Parkskolan i Grängesberg häromkvällen.

Ett 20-tal av föreningens 120 medlemmar hade mött upp i skolans matsal när stämman inleddes. Styrelsen redogjorde för utvecklingen från föreningens start och fram till årsskiftet.

- Trots mycket arbete i styrelsen med medlemsrekrytering, andelsteckning, kontakter med partners och entreprenören Vindkompaniet så slutade det med att hela Fjällbergsanläggningen såldes till Stena Adactum, informerade Torbjörn Windle, som i samband med stämman valdes till ny styrelseordförande efter Bengt Lindstrand som frånsagt sig återval.

- Styrelsen har efter detta besked försökt hitta andra möjligheter att genomföra ett mindre projekt.

De tänkbara huvudspåren, vilka tidningen tidigare redogjort för, redovisades och stämman gav styrelsen i uppdrag att fortsätta arbetet med att hitta en plats för uppförande av en andelsägd vindkraftspark. Vid valen till styrelsen blev sekreterarposten efter Windle vakant i avvaktan på rekrytering. Jan Karlsson valdes in som ordinarie. Åke Lundh lämnar sitt styrelseuppdrag på egen begäran.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons