Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskeveckan läggs ner

Annons

En av anledningarna till att man beslutat sig för att inte fortsätta med fiskeveckan är att den krävt ett enormt arbete att genomföra och ger en mycket liten ekonomisk vinning för fiskeklubben.

- Med det arbete som lagts ner av våra medlemmar under fiskeveckan borde det ge en större behållning. Arbetet motsvarar inte det ekonomiska utfall som fiskeveckan gett, säger Göran Halvarsson i FK Skinnkroken.

Det här betyder kanske också att det ungdomsläger som arrangerats samma vecka och som har sanktionerats av Svenska Sportfiskeförbundet förmodligen heller inte kommer att genomföras. Men här är det inte helt klart hur det blir. Men eftersom det hängt ihop intimt med fiskeveckan är det mycket som talar för att det heller inte blir något ungdomsläger till sommaren.

- Det skulle vara mycket olyckligt om vi inte kunde ha det här ungdomslägret som varit så populärt, säger bland annat ordföranden i Malungs Fiskevårdsområdesförening Kent Brandt. Och arrangeras inte det här ungdomslägret i Malung kommer säkert någon annan att ta över arrangemanget och det anser många skulle vara olyckligt.

Från FK Skinnkroken säger man att beslutet att lägga ner fiskeveckan inte var enhälligt. Det fanns förespråkare för en fortsättning men majoriteten hade uppfattningen att man inte skulle driva fiskeveckan vidare. När man startade fiskeveckan i Malung bestämde man sig för att under en femårsperiod arrangera veckan och sedan göra en utvärdering. Och den utvärderingen visar att fiskeveckan kräver ett enormt arbete men ger litet i vinst.

- Vi har också haft svårt att få ihop folk som vill arbeta med det här och det är också en av anledningarna till att fiskeveckan läggs ner, säger Göran Halvarsson som dock tror att man kan komma tillbaka med något annat arrangemang under sommaren i stället för fiskeveckan.

- Vi har haft funderingar på att ordna någonting under vecka 29, Dansbandsveckan, då det finns mycket folk i Malung, säger Roland Andersson i Skinnkroken. Då det gäller antalet besökare under fiskeveckan de år man bedrivit den har det varit ungefär lika många varje år.

Men det mesta tyder på att Malung blir ett storarrangemang "fattigare" till sommaren i och med att det inte blir någon fiskevecka.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons