Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisket har numera blivit en snobbsport

Annons

Svar till Gunnar Fino Finnström:

Gunnar Fino Finnström och Hans-Olov Johnsson har fullkomligt rätt om fisket i Malung. Fisket har numera blivit en snobbsport, därför sällar jag mig hellre till till kategorien kaggfiskare, än dem som lyfter på sina dyra hattar belamrade med emblem som visar vilka höjdare de är inom detta gebit.

Jag har löst dyra fiskekort och fiskat mycket i älven, men de fiskar jag fått som varit 35 centimeter eller däröver är lätträknade. Jo, jag fick en gädda på cirka två kilo en gång, men tyvärr glömde jag fråga om den alltid hållit sig till minimimåttet då den konsumerat ädelfisk.

Nej för egen del, och jag hoppas många med mig, inser att snikna markägare som både vill äta kakan och ha den kvar, trivs bäst med snobbar som lyfter på hatten och slänger tillbaka eventuell fisk, hur skadad den än är. Det kommer säkert att visa sig på fiskekortsförsäljningen vad det får för ekonomiska följder.

Glömda är de tider då vi vanliga Svensson kunde gå till en sjö eller älv för att få lite matfisk till husbehov, vilket var både naturligt och många gånger nödvändigt för gemene man.

Nu lyser Joakim von Ankaglimten ur ögonen på dem som skinnar folk på hundratals kronor för att möjligen kunna leka med "ädelfisk" som gått i kassar så de nött ut stjärtfenorna.

Därför instämmer jag med de båda insändarna att det verkligen blir en Pyrrhusseger för beslutet som extrastämman fick igenom, samtidigt som jag förvånas över länsstyrelsen agerande i frågan.

Elof Roos

Mer läsning

Annons