Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskestadions brygga testad

Annons

Det var elever från Kyrkbyns skola som testade bryggan. De hade elevens val och levde friluftsliv under tisdagen. På väg tillbaka till skolan fiskade de från bryggan. Någon fisk blev det dock inte för eleverna.

-Det är ju bra att kommunen har byggt en brygga, men de kunde ha byggt den någon annanstans. Det är dåligt fiske här, säger Arthur Hammarbäck.

Bryggan är etapp ett i Fiske-klubben Matchs och Orsa fiskevårdsområdesförenings projekt att skapa ett fiskestadion för internationellt mete i Lillån. Det återstår en del strandarbete innan bryggan är helt klar, men den nionde juni ska allt vara färdig.

-Bryggan kommer att invigas i samband med andra eller tredje Orsayran, troligen med någon fisketävling, säger Tomas Carlsson, kommunens tekniske chef.

Etapp två och tre går från Lillåvallen ner till dammen vid campingen samt från dammen och ner till Lillåns avslutning vid campingen. Tanken är att etapp två ska byggas i vinter - om pengar finns. De två återstående etapperna är budgeterade till 2,1 miljoner kronor.

På fisketur. Max Devreeze, Arthur Hammarbäck, Erik Liljeberg, Martin Frisk och Daniel Södersten fiskar från den nya bryggan nedanför Lillåhem.

SOFIA HOLMSTRÖM

Mer läsning

Annons