Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskeparadiset i sikte

Annons

- Inom kort kommer vi att begära in offerter och tanken är att bygget ska börja redan under vintern, säger Tomas Carlsson, teknisk chef i kommunen.

Vid byggnadsnämndens senaste sammanträde beviljades dispens från strandskyddet med motivering att den tänkta anläggningen inte motverkar syftet med strandskyddsförordnandet eller påverkar växt och djurlivet.

- Vi har tidigare undersökt bottenförhållandena i Lillån för att klargöra hur muddringsarbetet ska ske. Ett arbete som vi hoppas kunna sätta igång redan under vintern med maskiner som arbetar från isen, säger Tomas Carlsson.

Den sträcka som först kommer att åtgärdas sträcker sig från Prostgårdstomten till Lillåbron. Efter muddringsarbetet kommer en brygga att byggas längs hela strandsträckan.

- Nästa etapp är från jämnhöjd med Lillåvallen och ner till dammen vid campingen. Etapp 3 är från dammen och ner till Lillåns avslutning vid campingområdet.

Projekt Lillån disponerar 1,6 miljoner kronor och det är kostnaderna som avgör om samtliga tre etapper kan fullföljas i ett svep.

Om så sker har Orsa skapat landets första fiskestadion för internationellt mete, samtidigt som ortsbor och turister får tillgång till ett promenadstråk längs en uppsnyggad å.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons