Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskeligan in på sluttampen

Annons

Det är också dags att avslöja vilka vikter det är på fiskarna som anmälts och dessutom är det första gången som sammaställningen av den totala Fiskeligan presenteras och det kan avslöjas att Lena Gustavsson leder med 1,131 poäng för sin abborre.

Även till denna rapport har det kommit in flera fina fiskar. Bland annat har 14-årige Tobias Johansson, Ludvika, fått en öring i Nedre Hillen på 5,7 kilo.

Förutom att han tar ledningen i öringsklassen för juniorer har han haft tur att vinna månadens ryggsäck från NLT.

Bröderna Simon och André Lindgren har varit på Barken och trollingfiskat med pappa Lasse och först fick storebror André en gös på spik tre kilo. Tre dagar senare var det lillebror Simons tur att få hugg och han kunde landa en gös på 3,2 kilo, två hekto tyngre än brorsans.

- Gissa om storebror har fått höra det, säger Lasse Lindgren.

Det är dags att börja titta på den sammanlagda ställningen i Fiskeligan och se vilka det är som är i täten.

Den sammanlagda ställningen utgår från de krav som ABU-Garcia har för guldfisk. Den som klarar kravet exakt får en poäng och över ger lite mer och under ger lite mindre. Högsta poäng när tävlingen avslutats vinner en guldrulle från ABU-Garcia.

Kraven för guldfisk är 12 kilo för gädda, 1,6 kilo för abborre, 6,5 kilo för gös och jämt 6,0 kilo för öring.

Därmed blir ställningen totalt att Lena Gustavsson, Fredriksberg, leder med en abborre på 1 810 gram och den ger 1,131 poäng, två är Anders Karlsson, Lövkullen, en abborre på 1 650 gram och 1,031 poäng, trea blir Lars Lindgren, Smedjebacken, med sin gös på 6 200 gram och 0,953 poäng. Fyra ligger Tobias Johansson med sin öring på 5 700 gram och 0,950 poäng.

Femma är Kent Jakobsson, Ludvika, med en öring på 4 900 gram och 0,817 poäng, tätt följd av Jesper Jakobsen, Ludvika, med en gös på 5 250 gram och 0,808 poäng.

Som synes finns det en hel del klasser kvar att slåss om och vi får hoppas att avslutningsmånaden blir en fin fiskemånad.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons