Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskeföretag etablerar sig i Smedjebacken

Annons

Bland de flesta sportfiskare är Fishit.com ett välkänt företag som funnits på marknaden under några år. Daniel Moström var med och bildade företaget för fyra år sedan och efter att bolaget förändrades radikalt vid årsskiftet är det han som har ansvaret.

Den huvudsakliga inriktningen inom företaget är att sälja sportfiskeutrustning på internet och marknaden är främst Sverige. Men även försäljningen internationellt ökar och inom kort kommer bolaget att presentera sina produkter på flera språk. Förutom danska och norska, är det på gång att starta sidor på de stora språken i Europa.

- Det är i framtiden Europa som blir vår stora marknad, poäng-terar Moström.

Verksamheten är inne i starkt expansivt skede och företagets lokaler i Stockholm börjar bli för små och då har de sökt på andra platser runt om i landet.

Det finns flera förklaringar till att valet föll på just Smedjebacken. Men det främsta är att här finns det av tradition ett stort intresse för sportfiske och dessutom finns det förutsättningar för att utöva sportfiske.

- Dessutom hittade vi en lokal som passade alldeles utmärkt för den här typen av verksamhet, det är tämligen ointressant var vi befinner oss geografiskt, bara det finns grundförutsättningarna, säger Daniel Moström.

Tanken är att de order och beställningar som kommer ska hanteras i Lernbo och där ska även varorna packas till kunden.

Även om det är internethandeln som är den huvudsakliga inriktningen så finns det även med i planerna att ha en butik i Lernbo.

- Tanken är att den ska bli ett utflyktsmål för fiskeintresserade och som förebild har vi sådana företag som Jula och Biltema.

Han räknar med att en handfull personer kommer att vara sysselsatta i företaget vid årsskiftet, med butik och internethandel.

- Jag är övertygad om att under högsäsong måste vi dessutom plocka in extrapersonal, vi har redan i år märkt att intresset ökar markant i juni.

I planerna finns det även med tankar på att använda sig av den utmärkta natur för fiske som Västerbergslagen erbjuder, för olika typer av arrangemang.

- Men först måste det vi beslutat om fungera bra och bära sig ekonomiskt, innan vi hoppar på nya projekt.

Daniel Moström kommer att bosätta sig i Lernbo och tar med sig sin familj från Stockholm.

- Att få en bra uppväxtmiljö för barnen har naturligtvis funnits med i beslutet att flytta till Smedjebacken , säger Daniel Moström.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons