Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskefångst utöver det vanliga

Annons

Man kan fiska på många sätt, men frågan är om inte Roland Svenssons fångst av en öring på 693 gram riskerar att tolkas som en riktig fiskeskröna.

Det sedan han med sin taxibil körde på en fiskegjuse som hoppade upp framför bilen, det med den stora öringen i sina klor.

Roland Svensson, från Foskros, var på väg till Drevdagen med rutinerade storfiskaren Göte Lindwall. När taxibilen svängde in på vägen mot Drevdagen passerade man Flickersjön.

I ett dike mellan vägen och sjön satt uppenbarligen den skickliga fiskfångande gjusen med sin stora öring. Antagligen blev den rädd när taxin kom och skulle flyga iväg. Kanske var det den stora fisken som gjorde att gjusen inte orkade lyfta utan mer hoppade fram när Roland Svensson passerade. Kollisionen var oundviklig och fiskgjusen med sin fångst träffade nummerplåten på bilens front så hårt att nummerplåten sprack.

- Men, vad är det som händer? undrade Göte, medan Roland bromsade in för att se hur det gått med den stora fågeln.

Det var då han såg den 42 centimeter långa och 693 gram tunga öringen i gjusens klor. Den imponerande fågeln hade omkommit direkt vid kollisionen.

- Jag trodde först att det var en hare som hoppade upp ur diket, berättar Roland, sedan han hämtat sig från förvåningen över det udda fiskefänget.

Fiskgjusen är fridlyst och Roland lämnade in den till polisstationen, men öringen, den fick han behålla.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons