Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskaffären har sålts Sommarlovet är äntligen här...

Annons

Det var för halvannat år sedan (1/12 2004) som Bernd och Rada Schuppiser tog över länets enda fiskaffär. Efter att ha varit ganska trögsålt är nu affären klar. Bernd och Rada har trivts i affären, men vad göra när Bernds ryggbesvär sätter stopp?

-Jag kan inte mera.

Bernd Schuppisers rygg värker, och han kan knappt gå rak. Det är temperaturväxlingarna som fått hans rygg att reagera. Endast ett par plusgrader i kylrummet kombinerad med vanlig rumstemperatur. Det tålde inte Bernds rygg.

-Det är det som är problemet.

Efter att ha varit ganska svårsålt i början stegrades intresset för fiskaffären för någon månad sedan. Nye ägaren Hadi Z Zoverdani från Borlänge tar över rörelsen från första juli. Länets enda fiskaffär med 70-åriga anor är därmed räddad för den här gången.

-Affären kommer inte att vara stängd en dag, säger Bernd och ser nöjd ut.

Han berättar att det var lite trögt med fiskförsäljningen i början när han och Rada tog över rörelsen i december 2004. Sedan har det gått bättre och bättre. Han tycker det känns lite svårt att lämna rörelsen, men känner att han inte har något val. Vad Bernd ska göra i framtiden är ovisst.

-Det vet jag inte. Jag ska försöka hitta något jobb i Sverige. Jag älskar Sverige. Här vill jag stanna.

Något inom träbranschen lockar.

-Egentligen spelar det ingen roll. Jag tar vilket jobb som helst, säger Bernd, som bor kvar med familjen i Mockfjärd.

CHRISTER KLOCKARÅS CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons