Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firar 60-årsjubileum

Annons

Det officiella 60-årsfirandet kommer att ske onsdagen den 8 oktober i Galleri Grönlands lokaler i centrala Malung där det kommer att bjudas både på mat och underhållning. Det är meningen att man ska ha möjlighet att prata minnen och framtid men även att umgås genom att sjunga och spela.

- Vi tror att det kommer att bli en mycket fin jubileumsfest och framför allt blir det en intressant utställning i samband med jubileet, säger Staffan Helje, som är kanslist vid Malungs konstförening.

Malungs konstförening bildades 1943 och dess förste ordförande var Filip Jonell. I dag är det Bente Mellquvist-Danielson som är ordförande i föreningen.

Verk kommer att visas av Erik Larsson, Gustaf Tormaz, Gunnar Gustafsson, Ragnvald Aspelin, Ingvar Helje och Staffan Helje.

Den andra delen av utställningen, Tre uttryck, svarar konstnärerna Nen Arnell från Tjörn (textil), Svante Rydberg, Ludvika (måleri) och Karin Ward, Dyltabruk (skulpturer).

En ny logotype ska tas fram och konstföreningen har ordnat en tävling. Bidragen ska vara inne före den 2 oktober och vinnaren och den nya logotypen ska presenteras i samband med 60-årsjubileet. En jury bestående av Bente Mellquvist-Danielson, Holger Andersson och Staffan Helje ska avgöra vem som vinner.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons