Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firandet rivstartade med Svenne Rubins

Annons

Valborgsfirandet i Långshyttan fick en rivstart. Redan klockan sju på kvällen, stod Svenne Rubins på scenen, inför en minst sagt entusiastisk publik.

Långshytteborna kom i hundratal längs den marschallupplysta vägen, två timmar innan Räddningstjänsten skulle tända majbrasan.

Och visst, det fanns både chokladhjul, fikatält, bollkastning och fiskdamm, att fördriva tiden med. Men den verkliga publikdragaren var förstås Vansbrobandet Svenne Rubins, som gjorde sin första spelning i Långshyttan någonsin.

Klädd i fotbollsskor, hawaiiskjorta och den obligatoriska kepsen, med reklam för en sedan länge bortglömd snussort, gjorde Lars Wanfors alias Svenne Rubin, entré tillsammans med sina fyra medmusikanter.

Då var det redan fullt framför släpvagnen, där bandet hade sin scen.

Eftersom det finns så många låtar på repertoaren, testades ett nytt grepp. Inspirerade av Bingo-Lotto, hade bandet gjort om hjulet på en gammal cykel, till lyckohjul. Varje siffra mellan 1-8, motsvarade en Svenne Rubin-klassiker.

Det blev tyst i publiken. Sedan steg jublet och några började genast sjunga med i Svenne Rubin i Chicago.

I Folköl och dunka, dunka, visade Svenne Rubins prov på hur en repig skiva brukar låta. Först vinylvarianten, där stiftet står och hoppar på samma ställe. Sedan fastnade bandet i det typiska cd-hacket: d-d-d-d-dunk, d-d-d-d-dunk och åhörarna fick sig ytterligare ett gott skratt.

Inför sista låten En gammal Amazon, passade några på att avfyra sina medhavda fyrverkerier. Detta var dock inte tillåtet och de blev genast uppläxade av Räddningtjänstens personal.

Sedan gjorde Svenne Rubins ett extranummer. Lite våghalsigt, med tanke på titeln: Ta mig hem till Vansbro.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons