Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firade 100 med föreläsning om Världsarvet

Annons

Malungs föreläsningsförening firade på söndagen 100-årsjubileum i Grönlands ordenshus i centrala Malung.

Det var ett samarrangemang med NBV, IOGT/NTO och Malungs kulturnämnd. Föreläsningsföreningen har genom åren haft cirka 1 300 föreläsningar och föreningen har varit något av en folkets högskola somn har betytt mycket för Malungsbygden.

Hugo Gustafsson som varit med i styrelsen i 45 år berättade om verksamheten och nämnde bland annat de värdefulla insatser som Folkhögskolans rektorer gjort för föreningen. Hugo Gustafsson hyllades av kulturnämnden med en blomma för de insatser han gjort för Malungs föreläsningsförening.

Jubileumsföreläsningen hölls av Daniels Sven Olsson som är chef för gruvmuseet i Falun och temat var Världsarvet kring Falu gruva. Sven Olsson påpekade hur mycket Falu gruva betyder för turismen och han inbjöd också till en studieresa som kommer att göras den 8 maj.

Daniels Sven Olsson avtackades av Karin Ek-Lissbol från IOGT/NTO och med förhoppningen att resan till Falun kommer att locka många deltagare.

Gruvan har också betytt en del för Västerdalarna och ett par Malungskarlar som varit gruvarbetare på 1930-talet fanns med i salen. De överlämnade några unika foton till föredragshållaren Sven Olsson från just gruvtiden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons