Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiolelever på turné i bygdens skolor

Annons

Tio grupper från vis- och fiolkurserna vid Malungs folkhögskola har varit ute och turnerat i bygdens skolor. De har spelat i förskolor och skolor, och det har varit uppskattade konserter.

Barnen I Idbäcks skola fick besök av fem tjejer som går på de populära kurserna vid folkhögskolan.

- Vi har själva fått göra programmet och vi anpassar det efter vilka barn vi spelar för, det blir litet olika eftersom vår grupp spelar för både förskolebarn och skolbarn upp till sjätte klass, berättar tjejerna.

Skolkonserterna ingår för deras del som ett led i utbildningen. I den här ensemblen ingår Tea Skarstedt, som kommer från Hultsfred och som går på viskursen för Maria Röjås.

Vidare Elisabet Öberg, Töreboda, och Karin Hagberg, Nacka, som bägge går "Kalle-kursen", Kalle Almlöfs terminskurs i fiolspel. Dessutom Anna Lundahl, Lund, och Maja Christensen, Danmark, som går på "Jonny-kursen", det vill säga Jonny Solings ettåriga fiolkurs.

Tjejernas konsert i Idbäcks skola var upplagd som en musikalisk vandring från en fäbod, genom skogen och hem.

Längs den vandringen träffade man på både det ena och det andra och barnen fick vara engagerade åhörare i vandringen där de själva fick delta med sång, dans och även vilopaus till musik, eftersom det kan vara jobbigt att vara ute på en lång vandring.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons