Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint besök på skjutfältet

Annons

Landshövding Ingrid Dahlberg besökte på tisdagen Älvdalens skjutfält och blev imponerad.

- Det jag fått se under mitt besök är mycket övertygande. Det är en bra tillgång att det finns ett skjutfält som har resurser att passa ett modernt försvar, sa hon vid en paus i Mossiberg.

- I dag, när försvaret får allt mer internationella uppgifter, är det imponerande att se att det är ett modernt skjutfält som passar även för framtida användningsmöjligheter.

Landshövdingen var också mycket imponerad av skjutfältets storlek och den storhet i landskapet hon såg från bland annat Snodskallen efter en helikopterfärd. Även naturreservatet Västar Trollegav fick hon se från ovan.

- Blandningen är också viktig, fortsatte Ingrid Dahlberg.

- Att både försvaret och naturälskarna har en så här fantastisk miljö som de kan utnyttja är unikt. Ett skjutfält med sju naturreservat är otroligt och man får inget intryck av att det är förstört av alla övningar som varit.

Förutom alla naturupplevelser informerade Artilleriregementets chef, Göran Mårtensson, och skjutfältschefen, Kent Bladfält, om processen under det kommande försvarsbeslutet.

Med vid besöket var också kommunalrådet Herbert Halvarsson, kommunchefen Bengt Welin och representanter för länsstyrelsen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons