Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finstämd konsert till Bo Nordbäcks minne

Annons

Söndagens minneskonsert blev därmed en välstämd och till stora delar känslosam hyllning till en man som inte bara kurerade krämpor, utan också tog aktiv del i lokalsamhället.

Att var Bo Nordbäck var en speciell person med ett speciellt förhållande till sin samtid märktes också på Tallmogården. Ett drygt 100-tal personen kom för att ta del av konserten som Sunnansjö byalag och Grangärde hembygdsförening tog initiativet till.

Därmed strömmade det också in en hyfsad grundplåt till Bo Nordbäcks Minnesfond som startade den här kvällen. Tanken är att i fortsättningen ska det varje år delas ut ett stipendium till skolungdomar som utmärker sig på ett förtjänstfullt sätt.

Jens Beronius inledde med ett tal som slog an tonen för kvällen - att Bo Nordbäcks bortgång kom som en chock för många.

- Det är svårt att förstå att han är borta. Tack Bosse för allt du gjort och betytt för bygden, avslutade Beronius sitt tal.

Därefter inleddes minneskonserten genom Saxdalens Manskör. En kör som Bo Nordbäck inte bara var aktiv inom. Det var också han som genom sitt intresse för Irland och den irländska folkmusiken såg till att körens repertoar utvidgades.

Under kvällen bjöds det även på sång och diktläsning av Kerstin Ståhl och Bengt Emil Johnson.

En självklar plats i programmet hade förstås också The Voluinteers, den irlandsinspirerade orkester som Bo Nordbäck startade.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons