Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnveden varslar 18

Annons

MBL-förhandlingar med berörda fackliga organisationer kommer att inledas inom kort.

Finnveden i Mora har cirka 130 anställda och enligt Clas Gunneberg, affärsområdeschef för Finnveden Metal Structures, är anställningsstyrkan för stor i förhållande till produktionsvolymen.

- Vi måste anpassa oss till den verklighet som råder, säger Clas Gunneberg och på en fråga om det är någon risk att enheten i Mora helt kommer att försvinna svarar Gunneberg.

- Absolut inte. Det här är en enhet med mycket god produktionskapacitet, men i den här branschen går det upp och ner i konjunkturen och eftersom det just nu är ner måste den här åtgärden vidtas.

Verkstadsklubbens ordförande Conny Ploog säger till tidningen att han räknat med att några kunde varslas på grund av vikande orderingång.

- Det besked vi fick på onsdagsmorgonen var dock chockartat. Jag tycker det här var i överkant och nu inställer sig frågan om vi fullt ut klarar produktionen framöver.

Metalls ombudsman Benny Lissbol säger att han inte närmare informerats om orsakerna till varför Finnvedens produktionsenhet i Mora tappar produktion.

- Rent allmänt är min uppfattning att industrin i Mora går mycket bra just nu. Det är i stort sett bara positiva indikationer som når oss på Metalls avdelning 75, säger han.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons