Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnveden i Mora ökar tillverkningen

Annons

Clas Gunneberg är affärsområdeschef inom Finnveden Metal Structures. Han vill inte uttala sig om vad produktion motsvarande 20 miljoner kronor betyder i mantal.

- Det går inte att uttala sig om för dagen, men för de nyanställningar som kan behövas i Mora, kommer erbjudanden att ges till anställda i Vansbro i första hand, säger Gunneberg.

I slutet av april besökte tidningen Finnveden i Östnor, Mora, och platschefen Hans Berggren förklarade då att han inte kände någon oro över den nya ägarbilden. Att riskkapitalbolaget Nordic Capital slukade Finnveden vid senaste årsskiftet.

- Vi litar till det vi presterar genom vår personalstabs stora kompetens, deklarerade han då och fortsatte.

- Vi har infört ett "leanbaserat" produktionssystem som gör att vi kan optimera produktionen med små medel.

Efter beskedet att fabriken i Vansbro stängs, vill Hans Berggren inte göra några uttalanden, utan han hänvisar till affärsområdeschefen Gunneberg.

Finnveden i Östnor har 105 anställda och är i fråga om anställningstal mindre än fabriken i Vansbro där 129 varslas om uppsägning.

Från Vansbro flyttas produktion bland annat till Polen och Nordic Capital har antytt att man kan tänka sig satsningar i låglöneländer. Det återstår att se om de satsningarna kommer att fortsätta.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons