Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns inte bättre vård

Annons

Änglar, finns dom? Det var titeln på ett lustspel som med Jarl Kulle rönte stor uppmärksamhet, men jag funderade aldrig över hur det förhöll sig - då. Efter ett som vanligt föredömligt snabbt agerande vid Tiskens vårdcentral, kom jag med remiss till avdelning 45 en kväll för några veckor sedan med hög feber, ont som fan och allmänt risig.

Kort efter togs jag om hand av en ung, kvinnlig överläkare som under behandlingen klargjorde för de fynd hon gjorde. Därefter låg jag isolerad på ett rum där mängder av prover togs, kanyler applicerades och frågor om hur jag ville ha det ställdes.

Under natten kom vårdpersonal och förvissade sig om att jag inte hade ont, att jag kunde sova, om jag ville ha sval dryck och så vidare.

Dagen därpå följde röntgen och beslut om operation ännu en dag senare. Var 8:e timme fick jag penicillin intravenöst och efter fem dagar började jag återvända till sans och balans.

Den vård och de ingrepp som ledde till tillfrisknad är helt fantastisk. Inte bara vårdpersonal av alla kategorier men även läkare och operationspersonalen upplevede jag ytterst vänliga och professionella.

Vistelsen på avdelning 45 lämnar ett bestående intryck av sjukvård som jag inte tror kan vara bättre någonstans och då har jag referenspunkterna bland svenska universitetssjukhus och brittiska och kanadensiska fältsjukhus.

Men varför har inte operationspersonalen på öron, näsa, hals samma lön som utgår till personalen på stora operationsavdelningen vid Falu lasarett?

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons