Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns det körjournaler överhuvudtaget?

Annons

Med hänvisning till tidigare insändare i BT där jag försökt få svar på frågor gällande kontrollen av bensin-fakturor som tillhör hemtjänstens bilar i Romme-Tuna gruppen gör jag ett nytt försök att få svar, det måste finnas någon berörd chef eller överordnad som har rent mjöl i påsen som kan svara.

Jag, som "bara var vikarie" och fick sluta jobba på Romme-Tuna-gruppen när jag framförde kritik till resultatenhetschefen, kan ju fortsätta att kräva förklaringar på detta eftersom ordinarie personal säkert aldrig kommer att ifrågasättas utan att bli skrämda till tystnad.

Enligt resultatenhetschef Inger Olsson ska det finnas körjournaler i bilarna, men jag såg inga körjournaler under de ett och ett halvt år jag jobbade där.

Jag ställer då frågan hur kollar man en bränslefaktura så att körda kilometrar i tjänsten stämmer med bensinförbrukningen?

Om fakturahanteringen fung-erar utan körjournal i vissa bilar är ju den pappersexercisen onödig och en massa bortkastad tid? Finns det körjournaler över-huvudtaget i Borlänge kommun, eller är det bara enhetschef Barbro Livs grupper som "slipper" den hanteringen? Ibland stämmer inte ansvar och befogenheter.

Och nu till det värsta av allt. Efter mina tidigare inlägg har jag fått bekräftat att det förekommit tankning i privata bilar som hemtjänsten fått betala.

Ruttenheten i denna obefintliga hantering av körjournaler är ett faktum.

Det är ju mer än konstigt när människor runtomkring ser hur det tankas i privata bilar, men det upptäcks inte vid fakturakontrollen?

När jag ifrågasatte fakturakontrollen hos resultatenhetschefen, och samtidigt upplevde en kränkande särbehandling när enhetschef Barbro Liv påstod att vikarier stjäl bensin, var jag inte längre önskvärd i Romme-Tuna gruppen, men cheferna kan jobba kvar trots att de attesterar fakturor där en del av bensinen inte tankats i kommunens bilar?

Här ser man var skattepengarna kan hamna när en del av Borlänge kommuns chefer inte har klart för sig hur ett "företag" fungerar.

Slutligen, efter denna upplysning, ber jag kommunledningen med Peter Hultqvist i spetsen att granska detta innan skandalen växer.

Ing-Britt Pettersson

Mer läsning

Annons