Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finnmarksresa för särskolan

Annons

- Vi på skolan är jätteglada över att vi får dessa pengar till en bussresa i vår.

Klassläraren, Birgitta Wikars, vid särskolan på Vasaskolan i Ludvika hade all anledning att sträcka på sig lite extra i går.

Detta när Majblommekommittén i Ludvikakretsen överlämnade en symbolisk check på 3 000 kronor till skolan.

- För dessa pengar ska vi anordna en bussresa ut i finnmarken under nästa månad. Jag hoppas att alla våra 45 barn i åldern 6-21 år har möjlighet att följa med, säger en glad Birgitta Wikars.

Varje år genererar Majblomman ett överskott till behövande barn i samhället. I år har kommttén haft fem ansökningar och en av dessa från särskolan.

- Vi kommer att dela ut minst fyra belopp till behövande. Förutom särskolan är det tre privatpersoner som får bidrag. Vilka dessa är kan vi av sekretesskäl inte avslöja, säger Lena Fogelström, i Nyhammars scoutkår.

Det var också Lena som tillsammans med Ludvika scoutkårs Göran Olsson och Karin Hedenbo i frikyrkornas scoutkår överlämnade checken under måndagen.

Det är i första hand scouterna som varje år ser till att den snart 100-åriga traditionen med majblomman lever vidare.

Majblomman har i alla tider varit barnens blomma och det är i första hand hjälpsökande barn som hamnat utanför samhällets välfärd som ska stödjas med överskottet från försäljningen.

Barnens kollo på Galtarö i Bohuslän finansieras bland annat med den galanta idé som Beda Hallberg födde 1907 i Göteborg.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons