Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalister ser fram emot vattentävling

Annons

Tack vare de duktiga eleverna på Naturvetarprogrammet vid Leksands gymnsium så har skolan utsetts till Årets vattenskola 2005.

Dessutom kommer två av eleverna, Daniel Timblad och Jerk Nises, att åka till Stockholm för att delta i finalen i Svenska juniorvattenpriset.

- Det ska bli jättespännande! säger de båda finalisterna som sedan i höstas har dokumenterat och följt livet i Amtjärnsån i Vikarbyn.

Förutom alla vattenprover som tagits och analyserats så har killarna även byggt ett vattenhinder för att fisken lättare ska kunna ta sig upp i ån för att leka.

Ett initiativ som gjort att Daniel Timblad och Jerk Nises i går fick ta emot ett stipendium på vardera 5 000 kronor från Rättvik-Boda fiskevårdsområdesförening.

De övriga eleverna i årskurs tre som gjort fina projektarbeten och som uppmärksammades med blommor och applåder var Anna Holmström, Isabelle Back och Emma Nilsson-Tysklind som gjort ett arbete om miljögifter i musslor samt Caroline Eriksson, Linda Hedlund, Amanda Rosberg-Engberg, Tomas Enocksson och Magnus Jobs som tagit upp problematiken med korrosion, hur rost från järn i naturen påverkar vatten och miljö och vad man kan göra åt det.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons