Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Final för utstakat projektarbete

Annons

Sedan i höstas har Malin Bergquist och Sabina Klodner jobbat med sitt projektarbete, att arrangera en heldag med aktiviteter i Uvbergsbacken. Projektarbetet ingår som en del i deras utbildning på Högbergsskolan i Ludvika.

På lördag är det dags att redovisa vad de gjort, genom att genomföra aktivitetsdagen på Uvberget.

-Från början trodde vi att det skulle vara en enkel sak att fixa en sådan här dag, men det har tagit mycket mera tid än vad vi trodde från början, konstaterar Sabina Klodner.

Båda två anser sig ha lärt mycket av att jobba med projektet. Det handlar om kontakter med kommunen, media och alla sponsorer som behövs för att genomföra ett sådant här arrangemang.

Programmet de presenterar på lördag är fullt med aktiviteter från morgon till på eftermiddag. På förmiddagen körs en slalomtävling, med klassindelning utifrån förutsättningarna för deltagarna.

-Enda kravet är egentligen att de kan stå på skidor, säger Malin Bergquist.

Tävlingen pågår sedan på förmiddagen för att vid lunch avlösas av ett pulkarace och samtidigt är det en rad ponnyhästar från Väderbacken på plats som är tillgängliga för en ridtur.

Malin Bergquist har lärt sig ansiktsmålning och för de som känner sig hugade erbjuder hon att måla i ansiktet.

På plats i Uvberget kommer Uvbergstrollet att vara, en självklarhet en sådan här dag.

Under dagen är det också specialpris på liftkorten i backen. Det kostar 50 kronor för de som är över åtta år och alla aktiviteterna under dagen är gratis.

Under arrangemanget kommer en rad bilder att tas och detta ska mynna ut i en utställning som ska visas på biblioteket i Smedjebacken.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons