Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina fynd gav sköna slantar

Annons

Det var nämligen behållningen av Ludvikagruppens 21 marknad, en folkfest som numera är ett begrepp och populärt utflyktsmål.

Det är ett stort arbete som utförs kring arrangemanget innan dörrarna till Folkets hus festsal slås upp vid samma klockslag som Melodikrysset vevar i gång i radio.

Det brukar vara en övermäktig konkurrent för många arrangörer.

Dock ej för Amnesty i Ludvika som kunde konstatera att redan före start stod hugade spekulanter och kikade på fönstret till festsalen för att försöka urskilja presumtiva fynd. Sen vällde Ludvikaborna in enligt traditionen i jakt på... tja, det vet man sällan.

Här fanns nämligen det mesta.

Slalomskidor, mountainbikes, möbler, tavlor, glas, porslin, takboxar och drösvis med böcker till priser av gnuttor av spottstyvrar.

Erika Andersson var lika glad som söt när hon visade upp sitt fynd; en golvlampa i 50-talsstuk för en 50-lapp.

Den som prioriterade samvaron mer än fyndtänkande kunde glädja sig åt underhållningen. Här fanns - som vanligt - Väsmansbygdens Nyckelharpsgille, durspelsgruppen Vädurarna, Lasses låtgäng och The Mokwam Band som höjde stämningen åtskilligt. Som vanligt ställde man glatt upp för en god sak.

När sista lastfordonet lämnade Folkets hus kunde kassören Bo Westman sammanfatta en lyckad lördag.

- Visserligen nådde vi ett fint resultat, men det blev grejer för säkerligen 10 000 kronor över vid stängningsdag. Det skänks nu vidare till solidaritetsgruppen vid Lillkyrkan, berättar en belåten kassör.

Visst fanns det möjligheter att fynda hos Amnesty.

Själv köpte vi en Färjestad-ryggsäck för en tia.

Den är snart guld värd.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons