Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar i skicross för Sälenfolket

Annons

Skicross Cup för säsongsanställda i den svenska fjällvärlden har avgjorts i Kläppen. Till årets tävling kom ett 70-tal deltagare och för personal vid Sälenanläggningarna blev det fina framgångar.

I skidklassen vann Henrik Ahlström, Kläppen, och Mialinn Widén, Lindvallen. I snowboardklassen vann Jessica Fromm, Kläppen. Det var bara herrklassen i snowboard som Sälenpersonalen släppte ifrån sig. Där vann Joakim Edlund, Getberget.

Skicross har en hel del likheter med motocross, fast underlaget är snö och deltagarna åker skidor eller snowboard. Man startar i heat om fyra och fyra och sedan gäller det att ta sig genom en bana med kurvor, hopp och gupp. Först i mål vinner. De bästa möts till sist i en final.

- Jag gick in för att vara först iväg och in i första kurvan. Då är mycket vunnet. Taktiken fungerade och det är extra roligt att vinna i hemmabacken, säger Henrik Ahlström, som jobbar som skidlärare.

Bakom honom i finalen följde Mattias Ekström, Tandådalen, Johan Eriksson, Kläppen och Mikael Frendesson, Tandådalen, i nämnd ordning. I tjejernas skidklass var ordningen Hanna Samrell, Stöten, tvåa, och Åsa Klevenstam, Stöten, trea.

Det här var andra året som tävlingen arrangerades och deltagarantalet var fördubblat jämfört med i fjol. Nu är målet att få över 100 startande nästa år.

Samtidigt med Skicross Cup arrangerades i Kläppen den årliga "Snowpark happening", ett av säsongens största skidtest, under god uppslutning.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons