Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin sommar för Gammelgården

Annons

Mitt i julbrådskan kan gårdsfogden vid Ludvika gammelgård, Tina Lindbom, se tillbaka på sommaren med stor tillfredsställelse.

-Det var en bra sommar för oss, konstaterar hon. Klart bättre är 2004.

Några besökssiffror är vanskligt att redovisa.

Somliga besökare är på plats för att ta del av evenemangen medan andra bara råkar passera genom anläggningen för att rasta hunden, så några exakta siffror låter sig inte presenteras som underlag för publiktillströmningen.

- Helt klart har vi i alla fall kunnat konstatera att de publika evenemangen har lockat bra med publik.

- Nationaldagen, Dan Anderssonkonserten med Ewert Ljusberg, Gammelgårdens Dag, Mineralmässan och trivselkvällarna är alla bra exempel på publikdragande arrangemang. Däremot blev det ingen större succé för spelmansstämman i augusti, men ett sådant arrangemang är ju väldigt väderberoende och vi hade inte turen med oss i det avseendet, säger Lindbom.

Frågan är dock om inte den stora publiken utgörs av förskolegrupper och barnfamiljer och här är smådjursbeståndet verkliga publikmagneter.

-Den verksamheten betyder mycket för oss under sommaren och vi kommer definitivt att ha djuren som publikdragare även sommaren 2006. Genom att de finns här så har Hembygdsgården blivit en oas för hela familjen, noterar hon och ser med tillförsikt fram emot sommaren på Ludvika Gammelgård 2006.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons