Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin julklapp

Annons

Jag har redan fått en fin julklapp här i Lyngdal i Norge. Min vän Öystein Lyngdal, skogens son, fick en skogsavverkning som ska tas med häst. Det rör sig inte om så mycket, 200 kubikmeter men det är lagom att klara av på ett antal lördagar.

Jag ser fram emot februari och mars när han och jag ska arbeta på lördagarna tillsammans. Det blir verkligen intressant att se vad en häst klarar av.

Det blir lägereld och korvgrillning på dagarna och på lördagskvällarna kommer vi att ha lite göj. Trots sin ungdom har Öystein varit gift i sexton år och jag har i år firat mitt silverbröllop. Våra kvinnor kan lita på oss. Det blir inga urtramp.

För länge sedan var jag politiker i Ludvika. En av de motioner jag skrev handlade om tätortsnära skogsbruk. Jag ville att man skulle vara varsam med skogsbruket när det handlar om populära strövområden.

Min önskan är att Öystein en gång kommer till Ludvika och tar hand om en skogsavverkning i Ludvika kommuns skogar.

Han är mer än villig att komma med hästen till Ludvika. (Hästen Grane gillar Vikabröd. Grane är numera så bortskämd att han inte nöjer sig med Leksandsbröd.)

Jag har skrutit så mycket om "mitt" Ludvika att han har blivit nyfiken på min hemtrakt. Han och jag skulle kunna visa vad vi menar med varsamt skogsbruk.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons