Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filosofisk vandring

Annons

"Finnmarksfilosofen" Gunnar Karlsson ledde finnmarksvandringen för 14:e året i rad - och aldrig har han repeterat en runda.

- Jag går till nya ställen varje år, så att folk får chansen att lära känna bygden. Och platserna går inte att jämföra med varandra, alla har sin tjusning.

Vandringen gick genom skogen vid Korsnäsberget. Den lövgröna skogsvägen kantades med hallonbuskar och smultron här och var. Deltagarna bar ryggsäckar, matsäck och picknickstolar.

Skogspromenaden avslutades på Korsnäsudden, där en flammande lägereld väntade tillsammans med en kvällsvacker utsikt över sjön Björken.

Vissångerskan Marianne Carlsson hade fått lämna återbud, men musik var det inte brist på. Britt-Marie Brandt från Vansbro sjöng och knäppte på gitarren och Ingrid Andersson spelade dragspel.

Folk placerade ut sig runt udden, på jackor, sittunderlag och i medhavda stolar. Ann Jacobsson från Visby hade ordnat det bekvämt för sig med ett träd som ryggstöd.

- Dan Anderssonveckan är en mycket bra blandning och bra ordnat. Det är också en fördel att man kan komma runt på alla olika platser, tyckte hon.

Ann Jacobsson upptäckte Ludvikapoeten då sambon för fyra år sedan gick en journalistkurs på Brunnsvik. Gotlandsparet bestämde sig för att återkomma under en Dan Anderssonvecka.

- Och vi kommer igen, det är säkert.

Kvällen vid Kornäsudden samlade ett ordenligt antal intresserade. Och nog verkade stämningen god bland de som deltog. Men det hade behövts mer myggstift.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons