Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Filmpar" i Grycksbo

Annons

-Roligt? Tjavars! Revypappan Bosse Antonsson låter aningen stressad när vi når honom på telefon. Det är mycket nu, film, revy, bygdespel, fönstermålning på huset...

Bosse håller tårtkalas för damerna på jobbet, damer inom omsorgen. Sedan väntar rollpluggandet för Gamla gården och i augusti Bosses eget bygdespel Liv och leverne kring Stora fabriken, och på höstkanten nya manus till Grycksborevyn. Lagom brunbrända återvände Hammar och Antonsson till pappersmetropolen.

Hur och varför hittade Settmans bolag Baluba just Grycksbos härliga revyrävar?

-För att vi är bra! Förståruväl. Nej skämt åsido. Dottern Sofia Lyck i Stockholm jobbar med den aktuella tv-serien, berättar Bosse.

Sofia som också jobbat med Colin Nutleys Heartbreak hotel ringde pappa. Och, javisst, Bosse och Gunilla tackade ja och "pös" iväg till tv-seriens Riva del Sole - Playa Inglés.

Andra kändisar i serien, om ett turistbolag med sammanlagt tolv avsnitt, är Mikael Tornving och Henrik Helt.

Gunilla och Bosses manushög anlände med posten.

-Det var bara att plugga, känna in miljön, berättar Bosse som så mycket han orkade kollade in filmteamets arbete. Hårt jobb både natt och dag.

I februari, när snön ligger vit på taken och Grycksborevyn begår sin tolfte premiär är det dags att sätta sig vid tv-rutan. För att kolla in Gunilla och Bosse, som troligen finns med i seriens tredje del.

-Kul blir det. Jag och Gunilla spelar ett par från Dalarna, ett par där frun gnäller på hur vi blivit mottagna och lite till.

-Jag hoppas bara att tv-serien inte kolliderar med vår revypremiär, säger revypappan Antonsson.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons