Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmfestivalen växer

Annons

Man planerar att genomföra evenemanget 27-30 oktober nästa år.

Nu har projektgruppen, med representanter från bland andra länsmuseet, högskolan, Film i Dalarna samt Falu och Ludvika kommuner presenterat sin budget och börjat söka ytterligare medel för genomförandet av festivalen. Bland annat från Filminstitutet.

Man har även sökt pengar från Ludvika kommun för inrättande av ett speciellt filmpris.

- Det handlar om 400 000, som vi behöver i projektbidrag för att kunna ro i land budgeten, säger Tommy Sellstedt.

Den egna insatsen ser ut som följer: Falu kommun 160 000, Högskolan Dalarna 50 000, Ludvika kommun 300 000, Örebro universitet 50 000, Penta Plus (högskolornas samarbetskommitté) 100 000 samt Film i Dalarna 50 000. Genom sponsring och deltagaravgifter tillsammans med biljettintäkter landar budgeten för festivalen på 1 300 000.

- Den här festivalen är den första i sitt slag i Dalarna och de som tagit del av idéerna bakom den har genomgående varit positiva. Inte minst vad det gäller ambitionsnivå och kvalité, säger Sellstedt.

Temat för festivalen är "självbild - identitet - minne" och i anslutning till festivalen arrangeras forskningskonferens och ett filmprojekt för skolungdom i Ludvika-Smedjebacken samt en företagarmässa med filmtema.

- När vi började leka med tanken på festivalen för två år sedan tänkte vi oss ett litet lokalt evenemang, men planerna har vuxit ut efter hand och allt flera intressenter har tillkommit. Förutsättningar har förändrats drastisk, menar Sellstedt.

Arbetet med festivalen pågår för fullt och redan nu är det tusen och en detaljer man måste titta på.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons