Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmfest för alla åldrar

Annons

Nu är det åter filmfest på Folkets hus-biograferna i Långshyttan, Garpenberg och Vikmanshyttan. Det är den fjärde filmhelgen som genomförs med hjälp av projektbidrag från Svenska Filminstitutet.

Arrangörer är Hyresgästföreningen, Hedemorabostäder, Folkets Hus, ABF, Broderskap och Migrationsverket.

Syftet med Filmfesten är att utveckla biografverksamheten, men framför allt är den ett led i arbetet att integrera de asylsökande i de tre samhällena.

Filmfesten inleddes i Långshyttan i går och på söndagen den 18 april fortsätter den i Garpenberg innan den på tisdagen den 20 april avslutas i Vikmanshyttan.

På programmet finns tre filmer. För de minsta visas Turilas & Jäärä, kärlek, jordgubbar och rock´n´roll, en finsk leranimerad film. Biobesökarna får följa skalbaggsvännerna Turilas och Jäärä.

För de större barnen visas Minou - kattflickan, en holländsk familjefilm med svenskt tal. Det är en berättelse om den modiga kattflickan Minou och hennes människovänner.

Sist ut är filmen Miffo, Daniel Lind Lagerlöfs senaste succéfilm. Filmen handlar om Tobias, en nyutexaminerad präst som börjar jobba i en av Stockholms fattigaste förorter. Han träffar rullstolsburna Carola som lever på socialbidrag och bor tillsammans med sin alkholiserade mamma. Kärlek uppstår, men kan deras världar förenas?

Mer läsning

Annons