Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fifflande Taxiägare till HD

Annons

Den 57-årige fifflande taxiägare som suttit i ledningen för Ludvika Taxi dömdes av Falu tingsrätt till 80 dagsböter om 150 kronor och villkorlig dom för försvårande av skattekontroll.

Hovrätten skärpte sin bedömning av brottets allvar och betecknade den som grov oaktsamhet och gick helt på åklagarens bedömning.

Hovrätten ökade antalet dagsböter till 120 och fällde honom för bokföringsbrott 18 april.

Droskägaren har nu överklagat domen till Högsta domstolen, HD. Droskägaren hänvisar till en dom i HD som avkunnades den 25 april och där HD gör en annorlunda bedömning av ett liknande bokföringsbrott.

"Det är väsentligt för min klient att han inte döms för bokföringsbrott, då det särskilt kan drabba hans fortsatta möjlighet att driva sin verksamhet. Risk föreligger uppenbarligen att länsstyrelsen kan återkalla tillståndet att driva verksamheten om domen på bokföringsbrott står fast", skriver 57 åringens advokat Hans-Peter Brattberg som tycker att det efter HD:s dom att det finns synnerliga skäl att pröva domen på nytt.

Länsstyrelsen inledde direkt efter domen i Svea hovrätt förberedelser för att pröva om 57-åringen skulle få fortsätta driva taxiföretag men avbröt denna handläggning när överklagandet blev känt.

57-åringen har tidigare erkänt att det funnits en rad chaufförer som kört hans bil och som fått svart betalning. 57-åringen och flera av hans kollegor i taxicentralen Ludvika Taxi ertappades vid Skatteverkets stora razzia med att ha använt ett 60-tal svart avlönade chaufförer i Ludvika Taxi 139 00s bilar.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons