Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fienden identifierad

Annons

Vi medlemmar i Byggnads, Transport, Seko och andra utsatta branscher har inte speciellt många vänner i Medelklasssverige. Nu har de sex oppositionspartierna i arbetsmarknadsutskottet, vänsterpartiet, miljöpartiet, folkpartiet, kristdemokraterna, centern och moderaterna, enat sig och säger nej till övergångsregler.

Folkpartiets Mauricio Rojas och miljöpartiets Ulf Holm anger tonen i detta utskott. Denne Mauricio Rojas är kanske den mest reaktionäre ledamoten i riksdagen. Har han en chans att göra livet surt för arbetarna så gör han det.

Socialdemokraterna kompromissade alltför mycket, men blir ändå ensamma.

Nu sållas agnarna från vetet och vi får reda på vilka som är våra vänner respektive fiender. Det finns mycket starka krafter i det svenska samhället som vill slå undan benen för arbetarna. Arne Jansson är inte ensam.

LO:s ordförande och tidningen Aftonbladet hör numera till våra motståndare. Så långt har det gått. Skulle det bli fråga om ett nyval i höst har socialdemokraterna en stor chans att få en egen majoritet i riksdagen. Flera partier skulle ramla ur riksdagen.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons