Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick upp temperaturen

Annons

Spelningen som planerats i all hast drog inte fulla hus. Men Bacon brothers stod för god underhållning och levererade emellanåt tunga riff.
Trion som består av Kimmo Ylitalo, bas och sång, Marcus Källström, trummor och Roberth Ekholm, gitarr, hade roligt och Roberth Ekholm klev ett par gånger fram till publiken som satt vid sidan av den improviserade scenen.
– Vi tycker det är väldigt kul att spela och vi vet aldrig vad vi håller på med, sa Roberth Ekholm mellan två låtar.
De spelar sin blues rakt upp och ner, utan krusiduller med undantag för ett och annat utdraget gitarrsolo, som provocerar fram gäspningar. Trumslagaren Marcus Källström är härlig att se. Han får då och då något vansinnigt i sin blick, och det vibrerade i kroppen och Smedjan när han gick lös på sin baskagge. Sångaren Kimmo Ylitalo såg härligt nonchalant ut och sjöng emellanåt på ett något pratigt manér.
Säga vad man vill om Smedjan som konsertlokal, men det är onekligen en originell konsertlokal och ljudet var utan tvekan godkänt.
Spelningen tillatalde den blygsamma publiken, som var dämpad i och som belönade Bacon brothers med tama applåder. Här och var stampade några försiktigt takten. Men allt eftersom Bacon brothers eldade upp sig fick publiken upp temperaturen i Smedjan. Efter en stund vågade sig fyra personer upp på golvet för att dansa, men de satte sig ner efter en låt. Möjligtvis väntade publiken på kvällens dragplåster, Clas Yngström, som tittade på upplösnigen av damerns sjukamp i de Olympiska spelen, där Carolina Klüft utklassade konkurrenterna.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons