Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick fängelse för inbrott

Annons

I slutet av januari bröt mannen, som var narkotikapåverkad, upp en ytterdörr till Bohmans Begravningsbyrå och Bohmans Ramverkstad. Han körde bil utan körkort, bar på en kniv och hade en mindre mängd amfetamin på sig.

Den första mars utlöstes vid två tillfällen larmet vid Komvux-lokalerna i Lindbyn. Vid första tillfället tillgreps ett kassaskrin innehållande kontanter samt nycklar. När föreståndaren åter aktiverat larmet och åkte från platsen mötte han en personbil. När räddningskåren en stund senare kom till platsen, sedan inbrottslarmet åter utlösts, stod personbilen utanför lokalerna.

I lokalerna påträffades den medelålders mannen, som visade upp en nyckelknippa och påstod att han hade ett ärende i lokalerna. Brandmännen bad mannen stanna i avvaktan på polis, men han körde från platsen.

När polisen skulle åka till den misstänkte Dala-Flodabons bostad åkte de fel och kom ut på en skogsväg, där mannen fanns vid en bil av samma märke, färg och registreringsnummer som den som några timmar tidigare observerats i Mockfjärd. Även då bar han kniv.

Under tingsförhandlingarna hävdade mannen, som erkände inbrottet i Gagnef, att han inte varit i Mockfjärd, men att bilen alltid står olåst och att han vet en person som kan ha lånat den under natten.

Med hänsyn till sin egen säkerhet ville han dock inte namnge personen.

Flera av de personer som påträffade och talade med mannen i Komvux-lokalerna har dock uppgett att det var Dala-Flodabon.

Tingsrätten fann honom skyldig till samtliga åtalspunkter. Med tanke på att han tidigare dömts för en rad brott, varav några begåtts under de snart tre år han stått under prövotid för skyddstillsyn, dömde rätten honom till fängelse i fyra månader.

- Skyddstillsynen har visat sig verkningslös för att avhålla honom från fortsatt brottslighet, anser rätten.

Mannen, som suttit häktad, ska förbli häktad tills domen vinner laga kraft och han ska också betala närmare 10 000 kronor i skadestånd som ersättning för utryckningskostnader samt för tillgripet gods och skadade lås, fönster och dörrar.

Mer läsning

Annons