Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick fängelse efter hot under bussfärd

Annons

En medelålders man från den västra delen av kommunen har av Falu tingsrätt dömts till åtta månaders fängelse för olaga hot, stöld, snatteri, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Under förhandlingarna i tingsrätten vittnade en bussförare om att han haft mannen som passagerare. Sedan resan inletts kom mannen fram till bussföraren, frågade vart bussen var på väg och sparkade på grinden som avskärmar förarplatsen.

Bussföraren berättade att mannen, som verkade påverkad, var hotfull och krävde att bussen skulle vända. I en kurva tappade mannen balansen och föll omkull. Han kom upp och sade att han skulle skalla ned föraren och att han höll honom personligen ansvarig om han inte kom med en annan buss.

Sedan bussföraren under förevändning att det var fel på bussen stannat och lyckats få ut mannen, larmade han polisen. Två polisen hittade mannen och omhändertog honom. I samband med omhändertagandet viftade han med en stor skruvmejsel och fick beläggas med handfängsel. Enligt poliserna hotade han dem ett tiotal gånger med att han, när han blev fri, skulle slå ihjäl dem.

Tingsrätten beslutade, efter en sammantagen bedömning av de olika brotten, att undanröja en tidigare utdömd skyddstillsyn och döma mannen till åtta månaders fängelse.

Mer läsning

Annons