Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt och folkligt skidkalas

Annons

Den alpina tävlingen Miss Rossignol, arrangerad av Malungs slalomklubb, är i dag inte bara en alpin tävling utan också något av en folkfest.

Svante Ädling, även kallad Mr Rossignol, i de här sammanhangen har under flera lyckosamma år hållit i arrangemanget och fick även denna gång uppleva en fullständig succé. Vid den bankett för mer än tre hundra personer som hölls i Lindvallens Värdshus på kvällen blev det också hyllningar av två världscupsegrare. Samtidigt var det också 25-årsjubileum för tävlingen.

Det var Anja Pärson som inte bara vann tävlingen Miss Rossignol, hon fick mottaga en stor dalahäst av Malungs slalomklubb för att hon vunnit den totala världscupen men även två delcuper (slalom och storslalom).

Men det fanns ytterligare en världscupsegrare på plats som också fick en stor dalahäst och det var klubbens egen Simon Ax från Malung som vann Big Air på snowboard. Det var Svante Ädling och Annika Lind som delade ut gåvorna. I samband med banketten delade också Skistas vd Mats Årjes ut en tavla av Lasse Åberg till Anja Pärson.

- Vi är imponerade av dina insatser och det betyder oerhört mycket för den alpina sporten liksom för fjällturismen, menade Mats Årjes då han delade ut gåvan till Anja Pärson.

Det var annars en mycket glansfull och uppsluppen bankett där man efter en tre rätters middag fick avsluta med dans. Under middagen bjöds det på en mycket uppskattad underhållning då Showtime som arrangerats under säsongen vid Värdshuset i Lindvallen bjöd på sin sista föreställning för säsongen.

- Vi är mycket nöjda med årets arrangemang och har redan börjat att planera inför nästa år, säger Svante Ädling, som i samband med banketten tackade alla sponsorerna som gör det möjligt att genomföra ett sådant här arrangemang av världsklass.

Efter banketten var det många som stannade för att dans och flera av de medverkande världsstjärnorna i slalom verkade trivas alldeles utmärkt.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons