Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festlig maskerad på ryska

Annons

- Egentligen har vi slagit samman ryskt jul och nyårsfirande, förklarar Borlängebon Olga Selin som är föreningens ordförande.

Föreningens medlemmar har vuxit upp i det gamla Sovjetunionen och förenas av språket. Kalinka i Dalarna har funnits i två år och under denna tid ökat från 20 till cirka 100 medlemmar.

- Vi var ett gäng på 15-20 som tyckte att det var dags att vi rysktalande organiserade oss, berättar Olga Selin om bakgrunden till att föreningen startades.

Ryska föreningen ordnar träffar och olika aktiviteter. Under förra året firades bland annat 60-årsjubileet av segern i andra världskriget och freden i Europa. Om detta berättade Olga Selin i anslutning till lördagens fest i Wallingården.

Vilken är föreningens viktigaste uppgift?

- Att barnen ska kunna bevara språk och kultur. Det är det viktigaste för oss, framhåller Olga Selin, till vardags verksam som revisor hos revisionsbolaget KPMG i Borlänge.

- I ryska föreningen är vi många högutbildade. Vi är nog en grupp med låg arbetslöshet, säger Olga Selin.

God stämning och samvaro under avspända former utmärkte lördagens nyårsfest i Borlänge. En fest där varken champange, eller alternativ festdryck, god mat och tävlingar saknades.

Helt enkelt för stärkt gemenskap och trivsel.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons