Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalsamarbete räddningen för FFF?

Annons

För två-tre år sedan började männen bakom Hultsfredsfestivalen, Storsjöyran och FFF tala om behovet av ett gemensamt forum för samarbete för stora festivaler:

- Varje festivals musikgenre är som toppen av ett isberg - Hultsfred är rock och vi är folkmusik - men vi har likartade organisatoriska problem: skatter, försäkringar, upphovsrättsliga frågor, arbetstillstånd och personalutveckling. Det är det ovan ytan som skiljer Hultsfred från FFF, under finns samma problem som kommer sig av att vi är stora, säger Hans Hjorth, vd FFF.

Förutom FFF, Hultsfred och Arvika har också Piteå dansar och ler, Skellefteåfestivalen, Göteborgskalaset och Malmöfestivalen beslutat sig för att gå med i branschorganisationen Folkets hus och parker festival, FHP festival:

- För att få bidrag från, till exempel, kulturrådet måste man ha åretrunt verksamhet vilket gör att festivalerna hamnar utanför systemet. Vi har massor med synpunkter och åsikter och nu kan vi formalisera det arbetet och förhoppningsvis knacka på dörrarna med högre volym.

FFF har brottats med dålig ekonomi i flera år, kommer det här samarbetet påverka ekonomin i positiv riktning?

- Nej inte direkt, men kan vi påverka villkoren för festivaler så...men det är på väldigt, väldigt lång sikt.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons