Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalens baksida

Annons

Succé för arrangörer och publik.

Så löd omdömet om årets musik- och motorfestival i Älvdalen.

Det finns dock även en en annan bild av arrangemanget som står att läsa i polisens anmälningsdiarium.

Under natten mot lördagen har en 15-årig flicka blivit sexuellt ofredad under festligheterna. Polisen är mycket förtegen om detaljer kring det här fallet med hänvisning till att utredning pågår.

Polisen har även fått ett par anmälningar om misshandel som rubriceras som grov. Ett gäng ungdomar har oprovocerat givit sig på två personer och misshandlat dem så illa att båda förlorade medvetandet. Ett av offren har fått lov att uppsöka läkare och där väntar enligt uppgift en näs-operation.

Natten mot lördagen blev en kvinna rånad utanför Älvdals-parken. En person sliter av henne handväskan och även ett halsband och försvinner därefter från platsen.

På lördagsmorgonen kommer en man hem till sin bostad i en hyresfastighet i Älvdalen. I trapphuset sitter ett gäng ungdomar och är kaxiga. En av ungdomarna viftar mot mannen med en kniv, men han lyckas helskinnad ta sig in i sin bostad.

Det hela rubriceras som olaga hot.

En mängd stölder av handväskor har inrapporterats, och flera fall av skadegörelse, till exempel fick Nordeabanken ett fönster krossat under fredagsdygnet.

En flora av 16 anmälningar under festivaldygnen slutar med att en blå damcykel har stulits på Dalgatan.

Som synes inte succé för alla.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons