Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalen - inte fest för alla

Annons

Alla är inte glada över Morafestivalen.

- Vi har egentligen inget mot festivalen och tivolit men vi är förbannade på kommunen som inte kan få i ordning en plats där festivalen kan hållas utan att den stör. Det säger en grupp anonyma hyresgäster på Moragatan. De har klagat över bullret från festivalen under flera år. För två år sedan skrev de ett brev till kommunen och framförde sina synpunkter.

- Vi har fått till svar att festivalen ska flyttas till Tingsnäsområdet där flyghangaren låg tidigare. Det beskedet fick vi för två år sedan och ännu har inget hänt. Det är för djävligt.

- Det är ett ständigt buller och det är avgaser under den tid på året då det ofta är så varmt att man vill sova för öppet fönster men det kan inte vi, säger de upprörda hyresgästerna.

Alla påpekar att de inte är emot festivalen som sådan men att den måste förläggas så att den inte stör.

-Kommunen måste ta hänsyn till hyresgästernas behov av lugn och ro. Det finns många gamla och sjuka som bor här. För dem är festivalen ett enda långt lidande, säger hyresgästerna. De får stöd av miljö- och hälsoskyddsförvaltningen vars tjänstemän påpekar att frågan varit upp i nämnden. Då blev beslutet att festivalen ska flyttas till Tingsnäs. Arbetet med att göra i ordning området har försenats men 2003 ska det vara färdigt.

Mer läsning

Annons