Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalen har växt färdigt

Annons

Det är tidig lördag kväll och Peace and Love har bara några timmar kvar i år. Vi träffar Sara Olsson vid scen 1 på Ovanbroparkeringen där precis Håkan Hellström ska börja spela och folk strömmar till i massor.

Mellan några viktiga samtal i mobilen och några nickningar till bekanta, berättar Sara att hon är väldigt nöjd med årets festival.

- Det är succé om man frågar publik och artister, säger hon.

Vad tycker du själv?

- Oj, oj, oj, jag är helt slut, säger hon och ler både lyckligt och trött på en gång.

- Vi har haft ungefär 14 000 personer på området både på fredagen och lördagen och det är otroligt många bitar som ska klaffa.

Som projektledare för festivalen har Sara det övergripande ansvaret för att allt fungerar organisatoriskt och praktiskt och det tycker hon det har gjort.

- Sedan finns det ju alltid saker man måste jobba med.

Som vadå?

- Vi har alltid problem med funktionärer som inte dyker upp och då får de andra jobba jättehårt istället. I år hade vi dessutom en extra jour, men det kan alltid bli bättre. Men de som har jobbat har gjort fantastiska arbetsinsatser.

Har det varit några andra problem?

- Ja, det är många som har försökt planka in och dragit sig ner mot järnvägen så där fick vi lov att stänga av i fredags. Säkerheten är väldigt viktig och vi har fått lösa saker efter hand.

Hur ser du på de boendes kritik?

- Det blir tyvärr alltid en del problem med ljud och fylla. Vi gör vårt bästa för att eliminera problemen, men vi kan inte kontrollera vad alla 14 000 besökare gör. Vi ska föra en dialog med de boende till hösten om det här.

Festivalen har vuxit rejält i år både när det gäller område och utbud av musik, mat och dryck, något som arrangörerna är nöjda med.

Kan festivalen växa ännu mer?

- Nej, inte om den ska vara kvar i centrum.

Ska den det?

- Det vill jag inte spekulera i. Man vet ju inte riktigt hur det blir nu när de ska bygga om Stationsgatan. Men förhoppningen är att den ska vara kvar i stan.

Har du hunnit se några artister?

- Jag har sett lite av Patti Smith och lite av Lisa Ekdahl.

Vad ska du göra nu när festivalen är över?

- Det kommer att vara efterarbete hela juli men i augusti har jag tänkt vara ledig. Då ska jag åka från Borlänge ner till min familj i Skåne och sedan ut och resa i Europa, bara vara och smälta alla intryck.

KARIN DIFFNER

Mer läsning

Annons