Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalen ett lyft för Älvdalen

Annons

Vilken fest det blev. Älvdalens musik och motorfestival blev en succé.

- Vi är mer än nöjda. Det har gått över förväntan, säger Torbjörn Wallin som tillsammans med Niklas Nouvel arrangerade festivalen.

Älvdalens musik- och motorfestival satte punkt för sommaren i Älvdalen, även om värmen förhoppningsvis består ännu några dagar.

- Det är många som jobbat nära nog dygnet runt för att vi skulle kunna ro festivalen i land. Det handlar om både föreningar och enskilda såväl som företagare som stöttat oss, fortsätter Torbjörn Wallin.

- Den publik vi haft har bestått av både äldre och yngre. Vi har sett morfar och mormor med barnbarn och alla tycks ha trivts, summerar Torbjörn Wallin.

Festivalcentrum på Älvdalsparken besöktes av 2 000 personer på fredagen och 2 400 personer på lördagen. Men så har det handlat om mycket underhållande artister, massor av mat och ett nöjesfält som hjälpt till med att locka besökarna innanför grindarna.

- Nu ska vi utvärdera det hela och titta på en ny festival nästa sommar. Men med den respons vi fått gör att det känns rätt att redan nu satsa mot en ny musik och motorfestival nästa sommar, säger Torbjörn Wallin.

- Det bara måste bli en ny festival nästa år. Vi har haft en helt otroligt bra försäljning och sålt slut på en hel del av maten vi tagit hem, säger Susanne Mårts på Café Elfwdalen.

- Den här festivalen måste ha betytt väldigt mycket för hela Älvdalen. För vår del har den varit ett riktigt lyft, summerar Susanne.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons