Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalen - ett dyrt nöje

Annons

Årets festivalkonserter arrangeras i Kristinehallen, Kristine kyrka, Dalarnas museum, Magasinet, Folkets hus och Harry's.

I år säljs enbart kvällsbiljetter till respektive konsertarena, något som kan bli dyrt för den som vill röra sig mellan de olika spelställena.

Ett exempel: Den som i dag, torsdag, först vill se Soul Sisters (Kristinehallen 19.00, 220 kr), sedan ungerska Romano Drom (Folkets hus 22.00, 150 kr) och slutligen vid midnatt Louisiana Red and Wentus från USA (Harry's, 150 kr) får lösa biljetter för sammanlagt 520 kronor.

- Vill man se olika konserter blir det dyrare, men jag ser inget problematiskt i det. Jämför med att gå på bio, vill man se flera föreställningar får man betala mer, säger festivalgeneral Hans Hjorth.

Han berättar att få besökare väljer att röra sig mellan olika arrangemang under en kväll. En undersökning visade att en genomsnittlig FFF-besökare köper 2,3 kvällsbiljetter under de tre festivaldagarna.

Men skulle inte fler välja att besöka olika konsertlokaler om det vore billigare?

- Det finns säkert individer som skulle uppskatta det, men inte merparten av besökarna.

Detta beror enligt Hjorth på att varje konsertlokal har sin egen profil och sin egen publik.

- Akustik folkmusik och dans i Folkets hus till exempel, medan Magasinet kör mer högljudd världsmusik, säger han.

Varför går det inte att köpa ett pass som ger tillträde till samtliga spelställen under hela festivalen?

- De flesta festivaler, med undantag av vissa rockfestivaler, har det här systemet att man får lösa biljetter till varje arena. De år vi har sålt flerdagarspass har det varit oerhört liten efterfrågan på dem.

Varför har ni inte rabatt för exempelvis ungdomar, pensionärer, studenter och arbetslösa?

- Vi har diskuterat det, men inte hittat någon bra lösning. Det är svårt att kontrollera vilka som är berättigade till rabatt. Kontroller skulle behövas både vid biljettköp och senare vid entrén, vilket skulle innebära en kostnadsökning för oss.

CHRISTIAN FERRERA

Mer läsning

Annons