Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalen är bra reklam

Annons

Svar på Carl-Oskar Bohlins insändare, 11/8:

Du skjuter från höften Carl-Oskar! Att du inte vill betala andras nöjen förstår jag, med tanke på vad du kallar "nödvändigt ont".

Men att du inte förstår vikten av den marknadsföring Peace and love börjar innebära för Borlänge är mycket tråkigt. Något som naturligtvis bör ligga i kommunens intresse oavsett vilket politiskt styre kommunen har.

Förra året var det första året Peace and love hamnade på Sverigekartan. En lyrisk Per Bjurman hyllade festivalen på en helsida i Aftonbladet. I år var det en helsida på förstasidan i DNs kulturdel, även med rubriker på huvudsidan.

"En liten armé av frivilliga ser till att Peace and Love lever upp till sitt namn och mottot: Sveriges fredligaste festival i Sveriges våldtätaste stad." (DN 12 juli 2004).

Detta borde alla hårt jobbande funktionärer ta åt sig äran av!

Även Aftonbladet, SVT och Z-TV har i år uppmärksammat festivalen i positiva ordalag.

Föreningen Peace and Love försöker vara en partipolitisk och religiöst obunden organisation som välkomnar alla åsikter så länge de inte kränker människor.

När jag skriver "kränker" så har jag självklart i åtanke att du verkar känna dig kränkt av det fackförbund frågan gäller, men så vitt jag känner till är alla lika välkomna dit, oavsett politisk åsikt, som till Peace and Love.

Peace and Love har profilerat sig som den kanske billigaste festivalen i Sverige om man ser till utbudet, och det är som jag ser det också helt nödvändigt för att så många som möjligt ska kunna komma och ta del av vårt budskap, Peace and Love ska vara till för alla.

Precis som vi redan klarlagt är det helt oförsvarbart om funktionärer fått jobba så mycket som det sagts och det är det första föreningen måste åtgärda, ingen ska behöva känna sig orättvist behandlad av Peace and Love.

Till sist vill jag naturligtvis bara beklaga att du av politiska skäl inte ställer upp på festivalen.

Daniel Wallsten

Föreningen Peace & Love

Mer läsning

Annons