Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festival i startgropen

Annons

I juni började parkförvaltningen i Smedjebacken röja undan träd och dra elledningar för att festivalen skulle kunna genomföras. Två månader senare är gropen färdigröjd och det är större aktivitet än någonsin på festivalplatsen.

Hungriga scenbyggare, en mobiltelefon som ringer konstant och en oroande grå himmel. Fredrik Gleisner, huvudansvarig arrangör, har en hel del att hålla koll på dygnet innan arrangemanget drar i gång.

- Nej, nervös är jag inte. Allt flyter på. Jag har bara varit borta en stund och nu börjar det hända saker, säger han och tittar på grunden till den stora scenen.

Sedan ringer telefonen igen.

När tidningen besöker platsen jobbar ett tiotal personer med att förvandla stålställningar och presenning till en scen. Många av byggarna arbetar ideellt.

Hur många volontärer har hjälpt till under de senaste dagarna?

- Det vet jag inte. Många. Det känns som om hela Smedjebacken är engagerad, säger Fredrik Gleisner som menar att det är skönt att det lokala stödet är stort.

Jonas Nilsson är en av de som arbetar som volontär under festivalen.

- Det känns bra att hjälpa till när det äntligen händer något här. Man vill att det ska bli bra så att det kan bli en återkommande festival, säger han.

SUSANNE NILSSON

Mer läsning

Annons